Η Φαντασία στην Εξουσία

Η ΓΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η ιστορία γράφεται από την αρχή. Ένας νέος τρόπος σκέψης γεννιέται.

Μία νέα κοσμοθεωρία. Η ιδεολογία του 21ου αιώνα.

Η ζωή στη Γη, όπως τη γνωρίζουμε, μπορεί σύντομα να μην υπάρχει.

Και όμως, ακόμα και σήμερα, δεν το έχουμε αντιληφθεί. Η Γη δεν μας έχει ανάγκη. Θα συνεχίσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να υπάρχει. Η φύση, που προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ζει, κινδυνεύει να καταστραφεί. Εμείς χρειαζόμαστε τη Γη.

Η ανάγκη της αλλαγής δεν είναι καινούργια. Είναι μία μεγάλη ιστορία.

Οι ιδεολογίες, οι φιλοσοφίες και οι θρησκείες εκφράζουν το όραμα, τις ανάγκες και τους φόβους της εποχής που διαμορφώθηκαν. Συγκροτούν τις κοσμοθεωρίες που προσδιορίζουν την ταυτότητά μας. Καθορίζουν τη ζωή μας, το είναι μας. Η  κρίση των ιδεολογιών του βιομηχανικού κόσμου δεν είναι το Τέλος. Είναι το τέλος της μοντέρνας εποχής.

Η επιθυμία για αλλαγή εκφράζεται πρώτα σαν ένστικτο. Μία αγανάκτηση για το τέλμα. Το περιεχόμενό της δεν προσδιορίζεται αρχικά με συγκεκριμένο τρόπο. Σταδιακά, τα μεγάλα ερωτήματα αντικαθιστούν τα μικρά. Απαγορεύεται το απαγορεύεται. Η διεκδίκηση, η τέχνη και η ηδονή γίνονται ένα. Η ποίηση ξεχύνεται στους δρόμους. Οι άνθρωποι πιστεύουν στα όνειρά τους.

Η εποχή της απελευθέρωσης.Το ακατόρθωτο δεν είναι πια απραγματοποίητο. Μια άλλη πολιτεία δείχνει να είναι εφικτή.

Ρεαλισμός θεωρείται ό,τι έμοιαζε αδύνατο.  Η πρόοδος αποκτά νόημα.

Εάν ο άνθρωπος ήταν θεός, τι θα άλλαζε στον κόσμο; Ο έρωτας δίνει στην επανάσταση μορφή. H φαντασία αγγίζει την εξουσία. Επιστρέφουμε τη φύση στον άνθρωπο.

 

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση».                                                                 

ALBERT EINSTEIN

 

«Αυτοί που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που τελικά τον αλλάζουν».

STEVE JOBS

Scroll to top